Hotel Badhoeverdorp

ArvidArtDesign heeft hierbij de opdracht gekregen om 6 grafische foto kunstwerken te maken die op de hotelkamers komen te hangen. De kunstwerken hebben allen met Nederland te maken. Zo vindt je het meisje met parel voor een achter grond met ontworpen delfts blauwe tegeltjes of van Gogh die in zijn eigen gecreƫerde werelden met verschillende dingen bezig is. De kunstwerken zijn in een enorme resolutie geprint van 15000 x 10000 waardoor de details extreem scherp zijn en het kunstwerk een eigen leven krijgt.

In de volgende kunstwerken heb ik veel met de kleuren contrasten gespeeld zodat ze er uitspringen. Bij de van Gogh haalt hij de zonnebloemen uit zijn eigen gecreƫerde wereld om ze na te schilderen waardoor er een paradox ontstaat. Ook heb ik veel van de zonnebloemen in het veld vervangen met die van van Gogh. Vanavond zal ik ze nog aanpassen want heb nog een leuk idee.

Hieronder vind je enkele voorbeelden met een mosaic overlay. Hierdoor lijkt het alsof het kunstwerk bestaat uit honderden foto’s die allemaal met Holland te maken hebben. Bij een grote druk komt dit erg leuk uit en is er uiterst veel te zien en beleven in het foto kunstwerk.

Mosaic overlay

Hieronder vindt je de plaatjes die ik bij elkaar heb gezocht voor de mosaic overlay.