Stokstaartjes

1,500.00

Materiaal: Brons

Oplage: 8

Afmetingen:

Category:

Description

Het stokstaartje is een klein roofdier dat tot de mangoesten behoort. Hij wordt ook wel “aardmannetje” genoemd en bewoont alle delen van de Kalahari in zuidelijk Afrika.  In het Afrikaans en het Engels worden stokstaartjes “meerkat” genoemd. Daardoor wordt de naam ‘meerkat’ soms foutief in het Nederlands overgenomen uit films, bijvoorbeeld de Disneyfilm De Leeuwenkoning. In het Nederlands is “meerkat” echter een naam voor een groep apen (Cercopithecus). Het stokstaartje eet voornamelijk insecten, spinnen, schorpioenen en slakken. Van alle mangoesten zijn de stokstaartjes de meest sociale. Het stokstaartje wordt niet bedreigd en kan in huizen worden aangetroffen.